Generation Maastricht – YO!Fest

7 februari 2017

Groot multicultureel event voor en door jongeren

Op dinsdag 7 februari 2017, precies 25 jaar na de ondertekening van het Verdrag van Maastricht, vond het Generation Maastricht YO! Fest plaats. YO! Fest staat voor Youth Opinion FESTival. Een Europees festival voor en door jongeren, in de leeftijd van 18-25 jaar (Generation Maastricht). Een dag lang werd er via debatten, meet&greets met EU-bestuurders, workshops, muziek, theater en sport naar de toekomst van Europa gekeken. Uiteraard waren de Europese bestuurders uitgenodigd om deel te nemen.

Vijftien internationale partners en vijftien lokale partners verbonden zich aan dit Youth Opinion FESTival’. Hiermee ontstond een optimale gelegenheid voor de deelnemers om op een toegankelijke manier het gesprek met elkaar aan te gaan over het Europa van nu en de toekomst.

Niet alleen debat en diepgaande gesprekken, maar ook veel muziek tijdens YO! Fest. Onder de vlag Generation Maastricht YO! Fest Concert werd, in samenwerking met de Muziekgieterij Maastricht en Jeunesses Musicales International, op maandagavond 6 februari en dinsdagavond 7 februari een Europees muziekfestival georganiseerd. Met de programmering van Europese pop bands, een Retro Gaming Area en een Post Office Area ontstond een laagdrempelige manier voor de jongeren om met elkaar in contact te komen.

Diverse side events maakten YO! Fest compleet. Zo was er gelijktijdig ‘the International Week van Hogeschool Zuyd’, ‘the International Peace Conference van het United World College en activiteiten van Model European Parliament waaraan leerlingen van Europese middelbare scholen deelnamen.

Duizenden internationale jongeren troffen elkaar in Maastricht; zo zag Maastricht haar toekomst 25 jaar geleden. En met YO! Fest 2017 startte de volgende periode van 25 jaar…

Bekijk Facebook en www.yofest.eu website!