Europe Calling!

Maastricht als werkplaats van Europa

In 2017 is het 25 jaar geleden dat in Maastricht het Verdrag van Maastricht werd ondertekend: de geboorteakte van de Europese Unie en de Euro.

Daarom is Maastricht dé perfecte plek om terug te blikken op het Europa ten tijde van de ondertekening en vooruit te kijken naar het Europa van de toekomst. Dit doen we met Europe Calling! door samen met anderen een divers en spraakmakend programma te organiseren in Maastricht en omgeving waarbij het gesprek over Europa centraal staat.

Generation Maastricht - YO!Fest

Europe Calling koffietruck toert door Maastricht

Leden van de jongerenraad gaan met u in gesprek over Europa. Wat merkt u van Europa en voelt u zich wel Europeaan? Kom langs en wij trakteren u op een heerlijke kop koffie.

Op de hoogte blijven?

Volg ons ook op facebook!

Programma

Europe Calling! Burgertop

Europe Calling! Burgertop

6 mei 2017

Hoe kunnen we Europa en de Euregio verbeteren? Hoe brengen we Europa dichterbij? De Europe Calling! Burgertop is een conferentie waar jij als burger uit de Euregio, samen met jouw buren, vrienden en andere mede-burgers, in gesprek gaat over de toekomst van Europa.

Lees meer
Generation Maastricht - YO!Fest

Aanloop naar Burgertop: Regiotafels

In aanloop naar de Burgertop op 6 mei vonden in januari en februari 2017 de Regiotafels plaats. Hier stonden vragen centraal als: Hoe kunnen we Europa en de Euregio verbeteren? Hoe brengen we Europa dichterbij? Hoe maken we het meer tastbaar? Dáár willen we het ook op 6 mei – in het Gouvernement aan de Maas – in Maastricht over hebben.

Lees meer

Nieuws

Nieuwsitems

Kom kijken wat Europese fondsen opleveren in de wetenschap

Op vrijdag 12 mei vindt van 10 tot 17 uur de Europa om de hoek Kijkdag plaats in Centre Céramique. Tijdens deze dag maken bezoekers kennis met een aantal projecten op het gebied van innovatieve gezondheidszorg en biomaterialen die mede mogelijk zijn gemaakt met Europese financiering. Projectleiders laten met onderzoeksmaterialen, beeldanimaties en documentatie zien waar…

Lees verder!

Winnaars Europe Calling-prijsvraag bekend

Hoeveel pagina’s telt het verdrag van Maastricht? Dat was de Europe Calling!-prijsvraag. Het juiste antwoord is 2765 pagina’s.   En de winnaars zijn ………..   André Reumkens Christopher Skelton Veronica Vagni Alvarer Nore Horsmans Hein Wellen   Gefeliciteerd met het Europe Calling!-prijzenpakket. Het pakket bestaat onder andere uit twee ‘passe-partout’-kaarten voor het cross-border documentairefilmfestival Docfest…

Lees verder!

Dag van Europa

Vandaag is het Dag van Europa. Hoewel het in de meeste EU-landen niet echt wordt gevierd, staan we vandaag toch even stil bij de vrede en de eenheid van Europa.   De Dag van Europa (of Europadag) wordt in de EU-landen sinds 1985 op 9 mei gevierd om stil te staan bij het feit dat…

Lees verder!

Doe mee!

Meedenken over Europa? Doe mee aan de Europe Calling! Burgertop

Lees verder

Laatste blog

Portretten van internationale studenten

Davide Argeri

Europa gaf me de kans om zelf te kiezen waar ik wil studeren.

Davide Argeri (23, Italië)
European Law

Aurelia Streit

Ik hoorde voor het eerst over het Verdrag van Maastricht op school. Leuk dat ik nu als student bij het jubileum betrokken ben.”

Aurelia Streit (22, Duitsland)
European Studies

Locatie & verblijf

Bereikbaarheid

Gouvernement als EU-locatie

Het Gouvernement is de plaats waar het Verdrag van Maastricht werd ondertekend. Het heeft daarom een prominente plek in het programma Europe Calling! Zo zijn er verschillende Europese bijeenkomsten in het Gouvernement. Ook is het Verdrag van Maastricht hier te zien.

Parkeren, wegwerkzaamheden, openbaar vervoer en meer

Op www.maastrichtbereikbaar.nl vindt u actuele informatie over hoe u Maastricht het makkelijkste en snelste kunt bereiken met het openbaar vervoer, de auto of de fiets, waar de werkzaamheden en de omleidingen zijn en waar u in Maastricht kunt parkeren.