Europe Calling!

Maastricht als werkplaats van Europa

In 2017 is het 25 jaar geleden dat in Maastricht het Verdrag van Maastricht werd ondertekend: de geboorteakte van de Europese Unie en de Euro.

Daarom is Maastricht dé perfecte plek om terug te blikken op het Europa ten tijde van de ondertekening en vooruit te kijken naar het Europa van de toekomst. Dit doen we met Europe Calling! door samen met anderen een divers en spraakmakend programma te organiseren in Maastricht en omgeving waarbij het gesprek over Europa centraal staat.

Generation Maastricht - YO!Fest

Europe Calling koffietruck toert door Maastricht

Leden van de jongerenraad gaan met u in gesprek over Europa. Wat merkt u van Europa en voelt u zich wel Europeaan? Kom langs en wij trakteren u op een heerlijke kop koffie.

Op de hoogte blijven?

Volg ons ook op facebook!

Programma

Europe Calling! Burgertop

Europe Calling! Burgertop

6 mei 2017

Hoe kunnen we Europa en de Euregio verbeteren? Hoe brengen we Europa dichterbij? De Europe Calling! Burgertop is een conferentie waar jij als burger uit de Euregio, samen met jouw buren, vrienden en andere mede-burgers, in gesprek gaat over de toekomst van Europa.

Lees meer
Generation Maastricht - YO!Fest

Aanloop naar Burgertop: Regiotafels

In aanloop naar de Burgertop op 6 mei vonden in januari en februari 2017 de Regiotafels plaats. Hier stonden vragen centraal als: Hoe kunnen we Europa en de Euregio verbeteren? Hoe brengen we Europa dichterbij? Hoe maken we het meer tastbaar? Dáár willen we het ook op 6 mei – in het Gouvernement aan de Maas – in Maastricht over hebben.

Lees meer

Nieuws

Nieuwsitems

Maastricht krijgt werkplaats voor het nieuwe Europa

Maastricht krijgt een werkplaats voor een dialoog over de toekomst van Europa. Dat is bekendgemaakt tijdens de afsluiting van Europe Calling!; het herdenkingsjaar 25 jaar Verdrag van Maastricht. De Universiteit Maastricht, de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht gaan het project onder het motto ‘Working on Europe’ leiden. ‘Working on Europe’ (voorlopige werktitel) richt zich…

Lees verder!

Europa op tafel in Maastricht

Welke kant zou de Europese Unie op moeten? Is er meer samenwerking nodig, of juist een andere vorm of efficiëntere manier van samenwerken? Aan welke beleidsterreinen zou de EU prioriteit moeten geven? Nederlandse Kamerleden gaan hierover in gesprek met experts en vertegenwoordigers van Europese instanties, waaronder eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans.  …

Lees verder!

Gezocht: jonge Europeanen

De Europese Commissie is onlangs in samenwerking met de Werkgemeenschap van Europese Grensregio’s gestart met het Interreg Volunteer Youth-initiatief (IVY).   Dit initiatief biedt jonge Europeanen (18-30 jaar) de mogelijkheid om 2 tot 6 maanden lang als vrijwilliger mee te werken bij een Interregproject. Zo maken Europese jongeren actief kennis met Europese programma’s en projecten. En…

Lees verder!

Frederica Mogherini bezoekt Maastricht

Het Europese Kantoor van de Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) nodigt politieke en sociale vertegenwoordigers, studenten en Europese burgers uit om over de toekomst van Europa te praten op 28 september 2017 in de Limburgse hoofdstad Maastricht. De bijeenkomst wordt verrijkt met een exclusieve toespraak van Frederica Mogherini, Hoge vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid…

Lees verder!

Doe mee!

Meedenken over Europa? Doe mee aan de Europe Calling! Burgertop

Lees verder

Laatste blog

Portretten van internationale studenten

Davide Argeri

Europa gaf me de kans om zelf te kiezen waar ik wil studeren.

Davide Argeri (23, Italië)
European Law

Aurelia Streit

Ik hoorde voor het eerst over het Verdrag van Maastricht op school. Leuk dat ik nu als student bij het jubileum betrokken ben.”

Aurelia Streit (22, Duitsland)
European Studies

Locatie & verblijf

Bereikbaarheid

Gouvernement als EU-locatie

Het Gouvernement is de plaats waar het Verdrag van Maastricht werd ondertekend. Het heeft daarom een prominente plek in het programma Europe Calling! Zo zijn er verschillende Europese bijeenkomsten in het Gouvernement. Ook is het Verdrag van Maastricht hier te zien.

Parkeren, wegwerkzaamheden, openbaar vervoer en meer

Op www.maastrichtbereikbaar.nl vindt u actuele informatie over hoe u Maastricht het makkelijkste en snelste kunt bereiken met het openbaar vervoer, de auto of de fiets, waar de werkzaamheden en de omleidingen zijn en waar u in Maastricht kunt parkeren.